O Blogu Projekt povrnjak

Projekt povrtnjak pokrenut je baš kako i samo ime kaže kao projekt. Projekt uzgoja povrća, pisanja bloga i dijeljenja vlastitih iskustava kao i savjeta vrtlarima početnicima. Ovo je pustolovina u koju se želim upustiti s vama.


Povrtnjak kao i sve ostale stvari u životu nema garancije. Ponekad ćemo u neku povrtnicu uložiti puno vremena, truda i rada, a ona nam neće uspjeti. S druge strane, nekad ćemo nešto posaditi i zaboraviti na to, a ono će nas bogato nagraditi plodovima.


Koliko god da se trudili, dogodit će se neke nenadane situacije, nametnici ili bolesti na našem povrću. Budite uvijek spremni eksperimentirati i učiti iz vlastitih iskustava. Kad vam susjed kaže da njegove rajčice uspijevaju samo ako ih zalijeva 3 puta na dan, nemojte mu vjerovati na riječ već isprobajte.


Projekt povrtnjak u ovom je pismenom obliku nastao u studenom 2020. dok je pustolovina mog vlastitog povrtnjaka počela u veljači iste godine. Tad sam odlučila svaku povrtnicu uzgojiti iz sjemena i koristiti isključivo ekološke preparate za njihovu zaštitu. Također mi je cilj maksimalno iskoristiti prostor u povrtnjaku za uzgoj povrća, kako ljeti tako i zimi, a svoja ću iskustva podijeliti u člancima na ovom blogu.


Na ovom ćete blogu dobiti pregršt zanimljivih informacija i savjeta iz mog vlastitog iskustva sjetve i sadnje povrća. Bit će mi veoma drago odlučite li vlastita iskustva podijeliti sa mnom u komentarima.


Koje god doba godine bilo u trenutku kad ste pronašli ovaj blog, vrijeme je za uzgoj povrća!


Sretno s uzgojem povrća 🙂